De macht van meneer Miller

Michael Bellicher, de communicatie- en managementconsultant in De macht van meneer Miller, CEL en Wachtwoord. Hij staat misschien wel het dichtst bij mijzelf. Dat was ik ook. Ik kon ongegeneerd putten uit mijn ervaringen in het bedrijfsleven, hoe consultants omgaan met klanten en met elkaar, de genadeloze werk- en prestatiecultuur bij de grote bureaus en de druk die dat op mensen legt. Het idee voor De macht van meneer Miller had ik al veel langer, maar toen ik het samen met een vriend van me bedacht was het technisch nog niet mogelijk. Dat was pas zeven jaar later het geval en toen viel alles op zijn plek. Toch moest ik De macht van meneer Miller meerdere keren herschrijven voordat het allemaal klopte.
Met Michael Bellicher trok ik voluit het digitale tijdperk in: internet, communicatie, manipuleren van informatie, niemand die nog weet wat waar is en wat niet, dat is een uitgelezen speelveld voor een intelligente jongeman die snel kan denken en handelen. Het boek verscheen in 2005, hetzelfde jaar waarin The Girl with the Dragon Tattoo van Stieg Larsson verscheen. Dat is op zich niets bijzonders. De hoofdpersoon in dat boek heet Mikael Blomkvist. Larsson en ik hadden allebei een Michael en hun achternamen begonnen allebei met een B.
In CEL, het tweede deel van de Bellicher-trilogie, wordt Michaels identiteit gestolen en staat hij opeens midden in eens van de grootste problemen van onze tijd: Hoe bewaken we wat van ons is?
Bol.com
Share by: